Foto: DELFI Репортер
Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis iepirkuma konkursu par vairāku ielu un to apgaismojuma rekonstrukciju Grīziņkalna apkaimē, paredzot šim mērķim līdz 1,76 miljoniem eiro.

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu paredzēts veikt četru ielu rekonstrukciju, kas ietver vēsturiskā seguma atjaunošanu, inženierkomunikāciju aizsardzību vai arī nepieciešamības gadījumā to nomaiņu, kā arī deviņu ielu apgaismojuma rekonstrukciju.

Projektā iekļauta Lienes iela posmā no Avotu ielas līdz Krāsotāju ielai, Pļavas iela posmā no Matīsa ielas līdz Lienes ielai, Zaķu iela posmā no Pļavas ielas līdz Valmieras ielai, Sparģeļu iela, Terēzes iela, Alauksta iela, Laboratorijas iela, Vārnu iela, Lauku iela, Zvaigžņu iela, Augšiela, Jāņa Asara iela un Krāsotāju iela. Visas ielas atrodas Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas teritorijā, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un atrodas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonas robežās.

Ielu segumu atjaunošana, uzsverot vēsturiskā seguma atjaunošanu, un ielu apgaismojuma rekonstrukcija nodrošinās Grīziņkalna ielu labiekārtošanu, pārvēršot tās par interesantu apskates objektu Rīgas viesiem, kā arī akcentējot publisko pieejamību Rīgas pilsētas parkiem. Lai veicinātu Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonas sakārtošanu un publiskās ārtelpas uzlabošanu, ievērojot Rīgas vēsturiskā centra attīstības plānus, nepieciešams arī realizēt ielu un to apgaismojuma rekonstrukciju.

Iepirkuma dokumenti saņemami un pieteikumi konkursā iesniedzami līdz 21.jūlija plkst.11 Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4. Iepirkuma līguma izpildes termiņš plānots līdz astoņiem mēnešiem.

Jau ziņots, ka augusta nogalē arī Grīziņkalna parkā sāksies plaši atjaunošanas darbi, lai novecojušo parku atkal padarītu par patīkamu pulcēšanās un laika pavadīšanas vietu rīdziniekiem, vienlaikus rekonstruējot vairākas ielas apkaimē un nodrošinot Rīgas Pašvaldības policijas lielāku klātbūtni.

Kā pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta projektu vadītājs Armands Rabovičs, atjaunojot Grīziņkalna parku, tiks saglabāts un atjaunots tā vēsturiskais plānojums, kā arī paplašinātas dažādas atpūtas iespējas gan bērniem, gan pieaugušajiem, gan senioriem.

Lai uzlabotu drošību Grīziņkalna apkaimē, uz ielām tiks uzstādītas videonovērošanas kameras, kas būs pieslēgtas pie Rīgas Pašvaldības policijas centrālās novērošanas sistēmas, kā arī tiks ieviesta pilna apjoma patrulēšana. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) iepriekš paudis cerību, ka Grīziņkalna parka rekonstrukcija reizē ar Rīgas Krievu vidusskolas renovāciju nodrošinās izrāvienu šai apkaimei.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments līgumu par Grīziņkalna un Ziedoņdārza rekonstrukciju šā gada februārī noslēdza ar iepirkuma konkursā uzvarējušo uzņēmumu SIA "Tilts". Kopējās Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza atjaunošanas izmaksas tiek plānotas 9,4 miljonu eiro apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no kopējām izmaksām.

Grīziņkalna parka tehniskā projekta izstrādi un būvdarbus plānots veikt par 2,7 miljoniem eiro bez PVN, bet Ziedoņdārzā - par 1,87 miljoniem eiro bez PVN. Miera dārza atjaunošanas projekta iepirkuma procedūra ilgst apmēram divus gadus un joprojām nav noslēgusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!