Foto: AFI
Kāds astoņus gadus vecs zēns piektdien Rīgā izkritis pa trešā stāva logu, bet Latgalē kāda 13 gadus veca meitene pirtī smagi applaucējusies ar tvaiku, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Astoņgadīgais zēns pa logu izkritis, kad kopā ar draugu pie atvērtā loga spēlējies. Viņš pārliecies un pēc tam pārvēlies pāri palodzei. Zēns guvis nopietnas traumas - vēdera orgānu traumu, rokas lūzumu un galvas traumu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Latgalē 13 gadus vecā meitene ar kāju, roku un vēdera applaucējumiem  vispirms tika nogādāta reģionālajā slimnīcā, bet pēc tam mediķu specializētā reanimācijas brigāde viņu pārvedusi uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu Rīgā.

Kāds 43 gadus vecs iereibis vīrietis kāpis uz bēniņiem un nokritis no vairāku metru augstuma. Viņš guvis nopietnas traumas, mugurkaula lūzumu, sejas, žokļa traumu, kā arī vēdera traumu.  

Latgalē kāds 68 gadus vecs vīrietis savā garāžā remontējis automašīnas motoru. Paceļot mašīnu augšā, motors izkritis, uzkritis viņam virsū, piespiežot vīrieti pie zemes. Viņš guvis mugurkaula skriemeļu lūzumu, traumatisku šoku,  kā arī vēdera traumas. Arī viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemē kāds 61 gadu vecs vīrietis iedzēris alus pudelē ielietu benzīnu. Viņš ar saindēšanos nogādāts slimnīcā.

Kopumā  neatliekamās palīdzības dienesta mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1113 izsaukumiem, no tiem 200 bija saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!