Foto: LETA
Liepājā piecstāvu dzīvojamajā mājā sestdienas vakarā notikusi gāzes eksplozija, cietuši septiņi cilvēki, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Gāzes eksplozija ēkas Vānes ielā 2.stāva dzīvoklī notikusi plkst.22.04.

Negadījumā cietuši četri vīrieši, tostarp viens guvis politraumu, kā arī viena sieviete un divi bērni - divus un trīs gadus veci, no kuriem viens saindējies ar degšanas produktiem.

No ēkas evakuēti visi iedzīvotāji. Seši cilvēki izglābti, bet četri paši izgājuši. Ugunsdzēsēji glābēji norādīja, ka ēkas 2.stāvs būtiski cietis - visi logi izsprāguši, sprādziena trieciens izmetis dzīvokļu durvis.

Sprādziens noticis piecstāvu ēkas otrajā stāvā. Nelaimes vietā vēl naktī uz svētdienu strādāja operatīvie dienesti. Kā novēroja portāls "Liepājniekiem.lv" - nelaimes vietā strādāja piecas ugunsdzēsēju ekipāžas, tostarp autokāpnes, kā arī četras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ekipāžas un policija.

Izglābti seši cilvēki - vairāki cilvēki no ēkas otrā stāva, kur notika eksplozija, kā arī no ēkas trešā stāva. Evakuēti četri cilvēki.

Vissmagāk cietis vīrietis, kura mājoklī notika eksplozija. Viņš ievietots slimnīcā un mediķi cīnās par vīrieša dzīvību. Pirmatnējā informācija vēsta, ka eksplozijas iemesls, visticamāk, bijusi gāzes noplūde no gāzes vada vienā no ēkas otrā stāva dzīvokļiem, raksta "Liepājniekiem.lv".

Kā stāstījuši apkārtnes iedzīvotāji, sprādziens bijis milzīgs. Tā rezultātā Vānes ielas 9.namam vairākiem dzīvokļiem gan saplaisājuši, gan arī izbiruši logu stikli. Bet pie Vānes ielas 11.nama (pretējā pusē eksplozijas vietai) kādai automašīnai izbiris aizmugurējais logs. Tāpat logi izbiruši lielai daļai ēkas, kurā notika sperādziens.

Milzu postījumus sprādziens nodarījis arī ēkai, kurā tas notika. Otrajā stāvā visiem 14 dzīvokļiem ir izgāztas durvis, līdz ar ko ēkas otrais stāvs ir neapdzīvojams. Šī stāva iedzīvotāji nakti pavadīs sociālajā mājā, bet otro stāvu sargās policijas darbinieki, lai nekas slikts nenotiktu ar iedzīvotāju īpašumiem.

Ēkas 1., 3., 4.un 5.stāva iemītnieki varēs palikt savos mājokļos. Taču jau tuvākajā laikā ēku apsekos Būvinspekcijas speciālisti, lai apsekotu, vai ēka nav bīstama cilvēkiem, vai viņi tajā var uzturēties. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēkas otrajam stāvam, lai noskaidrotu, vai cilvēkiem nebūs bīstami atgriezties mājās.

Portāls atgādina, ka līdzīgs negadījums pirms vairākiem gadiem notika daudzdzīvokļu mājā O.Kalpaka ielā. Negadījums prasīja cilvēku dzīvības. Savukārt pārējie mājas iemītnieki ilgāku laiku nevarēja atgriezties mājās, jo ēka bija bīstama.

VUGD kopumā pagājušajā diennaktī saņēmis 61 izsaukumu, no kuriem 21 bija ugunsgrēks, 28 - glābšanas darbi, bet 12 izrādījās maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!