Foto: DELFI

Ventspils dome vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) un Valsts vides dienestā (VVD) ar sūdzību par naftas produktu smakām, kas pilsētā no uzņēmuma "Ventspils nafta termināls" bija jūtamas naktī no 28.līdz 29.jūlijam.

Ar līdzīgām sūdzībām par smakām, kas izdalās, ostā iekraujot naftas produktus tankkuģos, Ventspils pie VARAM jau vērsusies vairākkārt. Taču solījumi radīt jaunus normatīvos aktus gaisa piesārņojuma mazināšanai no termināļiem un cisternām, tā arī nav īstenojušies, portālam "Delfi" Ventspils domes Vides uzraudzības nodaļas vadītāja Ilga Zīlniece.

Ventspils pilsētas dome sašutusi par situāciju 29.jūlijā. Dienā, kad valdīja bezvēja apstākļi un temperatūra tuvojās 30 grādu atzīmei, SIA ""Ventspils nafta termināls" vairākos kuģos vienlaikus krāva benzīnu. Ventspils dome uzskata, ka šādos apstākļos valsts atbildīgajai iestādei bija jādod rīkojums kraušanu pilnībā pārtraukt.

Ventspils dome savā vēstulē atkārtoti aicina VARAM un tai padotās iestādes nodrošināt vides kvalitāti pilsētā - kontrolēt piesārņojošās darbības līdz pat jauno normatīvo aktu izstrādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!