Foto: F64
Valsts vides dienesta (VVD) inspektori vakar Babītes novadā aizturējuši divus rūdītus maluzvejniekus ar trīs kilometriem nelegālu zivju tīklu, pastāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Vīrieši aizturēti ap plkst.22 Gātes upē, kad viņi ar plastmasas airu laivu bijuši ceļā uz Babītes ezeru, lai tur izliktu garos tīklus. Abiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos ūdenstilpē ar nelikumīgiem zvejas tīkliem.

Abi maluzvejnieki jau iepriekš nonākuši inspektoru redzeslokā - aptuveni pirms mēneša viņi aizturēti ar 2,5 kilometrus gariem zvejas tīkliem, un par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess. Pret vienu no viņiem par maluzvejniecību ir sākti jau divi kriminālprocesi.

Abiem maluzvejniekiem draud liels naudas sods, turklāt fakts, ka abi gada laikā par maluzvejniecību pieķerti jau divas reizes, būs atbildību pastiprinošs apstāklis. Maksimālais administratīvais sods par šādu pārkāpumu ir 700 eiro, un Zemitāns pieļāva, ka soda apmērs būs - ja ne visa maksimālā summa, tad tuvu tai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!