Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA) aicinājis Rēzeknes domi netērēt naudu pretrunīgi vērtētas vēstures grāmatas izdošanai, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir nosūtījusi Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam (SC) vēstuli, kurā lūdz domi nepieņemt prettiesisku lēmumu. Vēstule nosūtīta 21. augusta pēcpusdienā un Rēzeknes pilsētas dome ir apstiprinājusi tās saņemšanu. Latvijas tiesību akti neparedz pašvaldības domei tiesības piešķirt finansējumu ideoloģiska satura iespieddarbu finansēšanai, vēl jo vairāk, ja darbā paustā ideoloģija būtiski atšķiras no Latvijas oficiālās nostājas.

Naudiņš uzsver, ka atkal Latvijas vēstures traģiskās lapaspuses tiek izmantotas, lai apmelotu Latvijas valsti, kurinātu naidu un šķeltu sabiedrību. "Latvja Otrā pasaules karā ir piedzīvojusi divas okupācijas – Padomju Savienības un nacistiskās Vācijas, kad latviešu tauta pārdzīvoja necilvēciskas represijas un nepārtrauktu teroru. Latvijas iedzīvotāji pretēji starptautiskajām tiesībām tika nelikumīgi mobilizēti un piespiesti pievienoties vienas vai otras valsts bruņotajiem spēkiem," norāda VARAM.

Arī turpmāk VARAM sekos līdzi tiesiskuma ievērošanai visās pašvaldībās, apgalvo ministrija.

Par Rēzeknes pilsētas domes pieņemto lēmumu šajā jautājumā ministrs ir lūdzis informēt arī ministriju.

Jau vēstīts, ka piektdien, 22. augustā, Rēzeknes domē plānots balsot par naudas piešķiršanu atkārtotai, padomju armiju slavinošas grāmatas "Viņu paveiktais nav aizmirstams" izdošanai. Grāmata rakstīta krievu valodā un ir slavinājums Tēvijas kara karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!