Foto: LETA

Apmēram 20 cilvēku pie Rīgas domes piketē pret Lucavsalas pārdošanu, novēroja aģentūra LETA.

Sanākušajiem rokās plakāti gan latviešu, gan krievu valodā, kuros pieprasīta zemes atdošana, Lucavsalas lokālplānojuma izstrāde, kā arī Pilsētas attīstības komitejas atkāpšanās.

Kopumā pikets norit mierīgi, bez trokšņošanas un skaļas saukļu izsaukšanas. Kā novēroja aģentūra LETA, piketētājiem pamazām piepulcējas jauni dalībnieki.

Kā ziņots, pie Rīgas domes notiek pikets, protestējot pret Rīgas domes pieņemto lēmumu par Lucavsalas pārdošanu.

Jau ziņots, ka, neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu lēmumu 8.jūlijā tika nolemts pārdot izsolē pašvaldībai Lucavsalā piederošos zemesgabalus.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) todien domes sēdē skaidroja, ka pašvaldībai nav un nebūs naudas, lai sakārtotu un uzturētu tik apjomīgu teritoriju, jo tajā nepieciešamas apjomīgas investīcijas infrastruktūras izbūvei. Investora piesaiste esot vienīgais šī zemesgabala attīstības veids, turklāt pilsēta tādējādi iegūtu jaunas darbavietas un papildu nodokļu ieņēmumus, par ko maksāt par sabiedrisko transportu, un finansētu citas vajadzības.

Ameriks domes sēdē klātesošajiem Lucavsalas pārdošanas pretiniekiem sacīja, ka investoru piesaistīšana prasīs ilgāku laiku, un solīja, ka Lucavsalas iemītnieki vēl vismaz trīs gadus droši varēšot izmantot mazdārziņus. Pa to laiku pašvaldība atrisināšot jautājumu par citu vietu, kur šos dārziņus veidot.

Savukārt 29.jūlijā Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas sēdē apstiprināta izsoles sākumcena 103 hektāriem Lucavsalas zemes būs 26,58 miljoni eiro.

Rīgas domes "Vienotības" un nacionālās apvienības frakciju deputāti asi iebilda pret komisijas vairākuma lēmumu apstiprināt šādu cenu, norādot, ka tā būs lielākā pašvaldības nekustāmā īpašuma pārdošana kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Vienlaikus opozīcijas deputāti uzsvēra, ka uz viena no pārdodamajiem zemes gabaliem, kura cena ir noteikta 1,411 miljoni eiro, atrodas piemineklis 1701.gadā Lucavsalā kritušajiem 400 krievu karavīriem, kā arī apbedījuma vieta. Piemineklis, kurš tika uzcelts 1898.gadā, tiks pārdots kopā ar zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!