Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien mediķi Latgalē devušies palīgā kādam 55 gadus vecam vīrietim, kuram uzgruvusi viena no tranšejas malām, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Vīrietis truamu guvis darba vietā, rokot tranšeju, kad pēkšņi viena no malām iegruva un apraka viņu līdz kakla daļai. Cietušais slimnīcā nogādāts ar krūškurvja, ribu, iegurņa un gūžas traumām.

Savainojumus aizvadītajā diennaktī, rotaļājoties guvuši vairāki bērni. Kāda piecus gadus veca meitene guvusi vaļēju rokas lūzumu, kāpjot uz trenažiera un nokrītot no apmēram pusotras metra augustuma. Savukārt kāds 11 gadus vecs zēns Rīgas reģionā guvis abu roku slēgtus lūzumus, nokrītot no koka, kurā bija uzkāpis divu metru augstumā.

Kāda divus gadus veca meitenīte slimnīcā nogādāta ar termiskajiiem apdegumiem kakla, plecu un sejas apvidū, ko viņa guva, raujot galdautu un apgāžot krūzi ar karstu ūdeni. Slimnīcā nogādāts arī kāds 20 gadus vecs jaunietis Rīgas reģionā, kurš ar karstu eļļu apdedzinājis seju un rokas.

Pavisam aizvadītajā diennaktī mediķi devušies 1068 izsaukumos, no kuriem 162 bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!