Otrdienas, 9.septembra, rītā Tukumā ar atklātu liesmu dedzis trīsstāvu koka dzīvojamais nams, no kura ugundzēsēji glābēji izglābuši sešus cilvēkus, tostarp bērnu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks izcēlies Lielajā ielā ap pulksten 6:10. Ierodoties glābējiem, ēkas jumts un bēniņi dega ar atklātu liesmu un trešajā stāvā bija liels sadūmojums. VUGD darbinieki nekavējoties uzsāka iedzīvotāju evakuāciju un glābšanu. No pirmā un otrā stāva evakuēja sešus cilvēkus, savukārt no trešā stāva, izmantojot izbīdāmās kāpnes, no mājas ārpuses izglābti pieci pieaugušie un viens bērns.

Kopumā nams dedzis 150 kvadrātmetru platībā. Liesmas apturēt izdevās pusotras stundas laikā. Joprojām turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi, lai ugunsgrēku likvidētu pilnībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki kopumā devušies 46 izsaukumos, dzēsuši 23 ugunsgrēkus un veikuši 17 glābšanas darbus. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks. Pieci izsaukumi bijuši maldinoši.
Pirmdienas vakarā Rīgā, Eksporta ielā degusi ražošanas ēka. Dega piebūves jumts 70 kvadrātmetru platībā.

Savukārt tās pašas dienas vakarā Kocēnu novada Dikļos kādā garāžā degusi vieglā automašīna. Auto īpašnieks to bija centies izstumt no garāžas un tādējādi guvis apdegumus, nogādāts slimnīcā.

Glābēji dzēsuši uz nokulta labības lauka degošus salmus un rugājus. Saldū labības lauks dedzis četru hektāru platībā, savukārt Brocēnu novada Cieceres pagastā – viena hektāra platībā, bet Kuldīgas novada Pelču pagastā – 400 kvadrātmetru platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!