Foto: DELFI

Trešdien, 10.septembrī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunajā ēkā eksperti ņems gaisa paraugus, ko vēlāk pārbaudīs laboratorijā, portālu "Delfi" informē VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Pārbaudes apmaksās ēkas īpašnieks - SIA "Biroju centrs Ezerparks".

Kā vēstīts, jaunās VID ēkas Mežaparkā darbinieki cieš no alerģijām, ko varētu būt izraisījuši ēkas būvniecībā izmantotie materiāli, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

VID portālu "Delfi" informē, ka ir saņemtas rakstiskas sūdzības no četriem cilvēkiem, kurās lūgtas apsekot 29 ēkā esošas darba vietas. Vēl no četriem cilvēkiem saņemtas mutiskas sūdzības par sliktu pašsajūtu.

Gaisa kvalitātes pārbaudes veiks Rīgas Stradiņu universitātes Higiēnas un arodslimību laboratorija.

"Lemt par to vai sūdzību iemesla pamatā ir tieši jaunās ēkas vides faktori varēs tikai pēc analīžu rezultātu saņemšanas un izvērtēšanas. Tajā pat laikā, jāatzīmē, ka VID nodarbināto iesniegto pārejošas darbnespējas lapu skats salīdzinot ar attiecīgo periodu 2013.gadā nav palielinājies," norāda VID pārstāve.

Kā iepriekš vēstīja "Panorāma",
VID darbinieki sūdzas par ādas apsārtumu, iekaisušām un sarkanām acīm, šķaudīšanu. Citiem darbiniekiem dienas beigās esot grūti elpot un izskanot aizdomas, ka tas saistīts ar būvmateriāliem, kas izmantoti nesen pabeigtajā vērienīgajā būve.

Raidījums atgādina, ka valsts jauno būvi no "Biroju centrs Ezerparks" nomā uz 30 gadiem, mēnesī par to maksājot 600 000 eiro.

Ēku kompleksa projekta īstenotāja ir SIA "Biroju centrs Ezerparks", projekta autors - arhitektu birojs "Sarma&Norde", būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA "Re&RE", būvuzraugs - SIA "Būves un būvsistēmas" un projekta finansētājs - "Nordea" banka. Tā būvniecība izmaksājusi aptuveni 55 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!