Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ārlietu ministrija stingri nosoda 14.septembrī Krievijas Federācijas sarīkotās tā dēvētās "Krimas Republikas" un Sevastopoles likumdevēju institūciju vēlēšanas un neatzīst tās par leģitīmām, teikts ministrijas paziņojumā.

"Šādu vēlēšanu organizēšana ir klajš Ukrainas suverenitātes, teritoriālās integritātes un starptautisko tiesību normu pārkāpums. Šāda Krievijas Federācijas rīcība ir kārtējais nesekmīgais mēginājums ar visiem iespējamiem līdzekļiem leģitimizēt Krimas aneksijas faktu," norāda ministrija.

Ārlietu ministrija atkārtoti uzsver, ka Latvija neatzīst Krievijas Federācijas šā gada martā realizēto Krimas aneksiju un turpina atbalstīt Ukrainas suverenitāti, vienotību un teritoriālo integritāti tās starptautiski atzītajās robežās.

Ministrija arī pauž bažas par pieaugošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krimā, īpaši attiecībā pret Krimas tatāru kopienu.

Jau ziņots, ka Krimā vēlēšanas noritējušas mierīgi un saskaņā ar nobalsojušo vēlētāju aptaujām pārliecinoši uzvarējusi "Vienotā Krievija", par kuru nobalsojuši 70,4% Krimas iedzīvotāju.

Krimā visas lielākās partijas, kas startēja vēlēšanās, pauž atbalstu Ukrainai piederošās pussalas inkorporācijai Krievijas sastāvā. Vienīgā vērā ņemamā grupa, kas atklāti iestājas pret Krimas aneksiju, ir Krimas tatāri, kas veido tikai 12% no nepilnus divus miljonus lielā pussalas iedzīvotāju kopskaita.

Tatāru līderis Refats Čubarovs aicināja vēlēšanas boikotēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!