Foto: DELFI
Valsts kontroles pārmetumi par "Samantas Sex Songs" šovu un striptīza dejotājiem Vecgada vakarā ir "pilnīgs murgs", sacīja Līgatnes mērs Ainārs Šteins (V).

Viņš pašlaik neuzturas Latvijā, tāpēc detalizēti nevarēja iepazīties ar Valsts kontroles pausto. Šteins gan uzsvēra, ka šī informācija izplatīta tikai dažas dienas pirms vēlēšanām un ar cilvēku, kurš to izplatījis, vajadzētu tikties tiesā.

Taujāts, vai tiešām šādas Vecgada svinības notikušas, Šteins to noliedza, akcentējot, ka Valsts kontroles sniegtā informācija par to ir "cilvēka prātam neaptverama". Līgatnes mērs skaidroja, ka daļai ieteikumu varētu piekrist, tomēr šodien plašsaziņas līdzekļos parādījusies informācija ir "pilnīgs murgs".

Kā ziņots, veicot revīzijas vairākās pašvaldībās, Valsts kontrole konstatējusi, ka Līgatnes pašvaldība publiskos līdzekļus tērējusi šovam "Samantas Sex Songs", turklāt pašvaldībā atrastas arī deviņas "melnās kases", šodien žurnālistiem pavēstīja Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis.

Par nodokļu maksātāju līdzekļiem pasūtīts šovs "Samantas Sex Songs", kurā piedalījusies dziedātāja Samanta Tīna un trīs striptīza dejotāji. Uz pasākumu arī bijusi uzaicināta zīlniece. Visai pikantais šovs bijis organizēts pašvaldības darbiniekiem Vecgada vakarā, atklāja Ērglis.

Revīzijā secināts, ka Līgatnes novada pašvaldībā robeža starp privātajiem un budžeta līdzekļiem ir ļoti neskaidra, jo no pašvaldības kases ir ņemta nauda, atzīmējot nepieciešamību "norēķināties ar Spodru".
No pašvaldības kases aparāta, anulējot čekus, kopumā izņemti vairāki tūkstoši eiro. Čeki anulēti arī, norādot, ka tie bijuši par gida pakalpojumiem.

Šī pati pašvaldība arī viesiem no Gruzijas apmaksājusi pirts pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!