Foto: F64

Latvijas Reģionu apvienības ienākšana koalīcijā no ilgtermiņa skatpunkta būtu labākais risinājums, jo pastiprinātu Latvijas ģeopolitsko kursu, kas Latvijai svarīgs nākamajos gados, apzinoties, kādus apstākļus varētu sagādāt pašreizējā Krievijas vara, LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Nacionālās apvienības pārstāvis, Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle.

Vaicāts par argumentiem, kāpēc Latvijas Reģionu apvienība koalīcijā būtu jāiekļauj, Zīle raidījumā atbildēja, ka tas garantētu lielāku, plašāku un stabilāku valdību, mazāk satricinājumu Saeimā, atvieglotu budžeta pieņemšanu, kā arī labvēlīgi ietekmētu sarežģītu lēmumu pieņemšanu krīzes situācijās.

Savukārt kā spilgtus Reģionu apvienības ievēlētos deputātus, kas, iespējams, varētu ieņemt arī ministru amatus, Zīle min Mārtiņu Bondaru un Mārtiņu Šicu.

Raidījumā Zīle arī atzina, ka Nacionālajā Apvienība vēlētos saglabāt ministru krēslus Tieslietu, Kultūras un Vides un reģionālās attīstības ministrijās. Taču, gadījumā, ja tieslietu ministra amatā ievēlētu citu partiju paŗstāvjus, NA veiktu pieteikumu Izglītība sministrijas vadītāja krēslam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!