Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani uzjautrinot, ka "Vienotības" vadība esot iedomājusies, ka viņi esot valsts "centrālā ass". To viņš pauda kontekstā ar Normunda Mežvieta virzīšanu uz Drošības policijas (DP) vadītāja amatu, par ko ZZS uzzinājusi no medijiem, nevis laikus no iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V).

Brigmanis iepriekš līdz ar izšķiršanos par pārraudzības uzņemšanos pār Veselības un Ekonomikas ministriju pauda skepsi arī saistībā ar "Vienotības" domes pausto par ZZS lomu jaunajā valdībā. "Vienotība" joprojām neesot sapratusi, ka nevar citām partijām diktēt, uz kurām ministrijām pretendēt un kurus cilvēkus virzīt uz šiem amatiem, uzsvēra politiķis.

ZZS iepriekš pauda kritiku, ka viņiem neesot iespējas uzklausīt Mežvietu, taču pašlaik notiek kandidāta un politiskā spēka tikšanās.

Kā ziņots, ZZS par Mežvieta virzīšanu DP vadītāja amatam esot uzzinājusi tikai no medijiem, tāpēc partiju apvienība aicina jaunajā koalīcijas līgumā noteikt, ka pirms šādu un citu nozīmīgu lēmumu pieņemšanas partneri ir jāinformē, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Viņš norādīja, ka "Vienotība" cenšas panākt šī jautājuma izskatīšanu šodienas valdības sēdē. Arī Brigmanis skaidroja, ka 27.oktobrī koalīcijas padomes sēdē politiskais spēks ir nostādīts fakta priekšā, ka izvēlēts konkrēts cilvēks un par viņu šodien jābalso valdībai. Steiga esot pamatota ar ģeopolitisko situāciju.

Politiskajam spēkam nav saprotams, kāpēc Kozlovskis par Mežvieta virzīšanu nevarēja paziņot vismaz nedēļu iepriekš un kāpēc informācija par virzāmo kandidātu ZZS bija jāuzzina no medijiem, norādīja Brigmanis.

Abi ZZS līderi skaidroja, ka politiskā spēka ministri valdības sēdē pieņems lēmumu, kādu nostāju paust attiecībā uz Mežvieta kandidatūru. Tas notiks pēc tam, kad būs uzklausīti iekšlietu ministra argumenti par kandidāta izvēli un būs uzzināts DP policijas priekšnieka kandidāta redzējums par savu darbību.

Kā ziņots, satiksmes ministrs, premjera pienākumu izpildītājs Anrijs Matīss (V) uzsvēra, ka, visticamāk, šis jautājums tiks skatīts jau šodien valdības sēdē un slēgtajā daļā ministriem būs iespēja uzdot jautājumus Mežvietam.

Matīss arī sacīja, ka partneriem bija diskusija par šo kandidatūru un arī jautājumi, kāpēc valdībai par to jālemj šādā steigā. Ņemot vērā, ka nākamnedēļ var nebūt valdības sēdes, bet pašreizējais DP priekšnieks savus pienākumus beigs pildīt 7.novembrī, svarīgi, lai DP nepaliktu bez vadītāja, akcentēja Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!