Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosinājusi lietu pēc bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas Diānas Kurpnieces pieteikuma par viņas atjaunošanu amatā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu no biroja.

Tiesas kancelejā informēja, ka pagājušā piektdienā lieta ierosināta un tiesnese Maira Griķe to skatīs 15.decembrī slēgtā tiesas sēdē. KNAB līdz tam tiesai ir jāsniedz paskaidrojumi.

Kurpniece pieteikumā tiesai lūdz darba uzteikumu atzīt par spēkā neesošu, atjaunot viņu amatā un piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību.

Oktobra beigās KNAB nolēma pamest sešas amatpersonas, tostarp pieredzējusī biroja Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece. Amatpersonas nolēmušas neturpināt darba tiesiskās attiecības birojā un nepieņemt piedāvātos amatus pēc birojā veiktās reorganizācijas.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka kritiķe Kurpniece bija vienīgā, kurai pēc reorganizācijas tika piedāvāts ieņemt zemāku vietu - galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā iepriekš.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredzēja likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā izveidot Politikas plānošanas nodaļu.

Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, Streļčenoks uzdeva sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās.

Vairāk nekā 30 KNAB darbinieki saņēma uzteikumu un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan bija Kurpniece, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu.

KNAB priekšnieks Kurpniecei skaidrojis, ka citu amatu nav iespējams piedāvāt, jo viņai nav pabeigtas augstākās izglītības tiesību zinātnēs un viņas darbs iepriekš ticis zemu novērtēts.

Uzteikumu saņēmušajiem KNAB darbiniekiem bija jāizlemj, vai palikt KNAB, vai arī turpināt karjeru citā darbavietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!