Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau tuvākajā laikā citi pasažieru pārvadātāji būs spiesti apspriest izveidojušos situāciju un arī pievienoties "Nordekas" kolektīva protestiem pret zemajām algām, norāda Latvijas Autoostu un reģionālo pārvadātāju asociācijas (LARPA) valdes priekšsēdētājs Uldis Kolužs.

"Nevaram stāvēt malā situācijā, kad autobusu vadītāji sākuši protestēt pret zemajām darba algām," uzsver Kolužs. Viņš norāda, ka būtībā šis esot protests pret Autotransporta direkcijas realizētajiem zemāko cenu konkursiem.

Autotransporta direkcijā noraidīja šos pārmetumus un norādīja, ka primārā konkursos ir atbilstība konkursa nolikumā noteiktajām kvalitātes prasībām un konkursā piedāvājuma cena tiks vērtēta tikai tiem pretendentiem, kuru piedāvājums atbildīs kvalitātes prasībām.

"Nordekas" vadība, tāpat kā "mēs, pārējie pasažieru pārvadātāji, vēlas darbiniekiem nodrošināt labus darba apstākļus un iespējami augstākas algas", uzsver LARPA vadītājs, norādot, ka to nepieļauj šobrīd nozares atbildīgo ierēdņu piekoptā nozari iznīcinošā politika.

Kā ziņots, lai aizstāvētu savas tiesiskās intereses un protestētu pret zemajām algām, "Nordekas" autobusu vadītāji lēmuši par labu kolektīvajai rīcībai jeb streikam, informē arodbiedrība LABA. Streiks pieteikts uz šā gada 8.novembra plkst.1 Ģertrūdes ielā 36.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!