Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzskata, ka ir nepieciešama diskusija par tādu ģimeņu aizsardzību, kas nedzīvo reģistrētā laulībā, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Premjerministre atzīst, ka Latvijā līdz šim nav atrisināts jautājums par partnerattiecībām, tostarp par ģimenēm, kas nedzīvo reģistrētā laulībā. Tas, piemēram, liedza Zolitūdes bojāgājušo ģimenēm, kuras nedzīvo reģistrētā laulībā, saņemt valsts atbalstu bez vēršanās tiesā. "Tas, kā Latvijā aizsargāt ģimenes šādās situācijās, būtu jautājums, kas jādiskutē sabiedrībā un likumdevējam. Diskusijai ar sabiedrību ir ļoti svarīga loma," pauž Straujuma.

Komentējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) paziņojumu, ka viņš cīnīsies par to, lai Latvijā tiktu radīts tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām, un ka viņš pats ir homoseksuāls, Straujuma norāda, ka augsti vērtē Rinkēviča profesionalitāti un godīgumu. "Cilvēkos augstu vērtēju godīgumu un drosmi, īpaši par sabiedrībā neviennozīmīgi vērtētiem tematiem," teic Straujuma. Viņa atgādina, ka Latvija ir tiesiska un demokrātiska valsts, kurā ikvienam ir tiesības uz savas privātās dzīves neaizskaramību un kurā visi ir vienlīdzīgi neatkarīgi no seksuālās piederības un uzskatiem.

Kā ziņots, Rinkēvičs 6.novembra vakarā savā "Twitter" kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: "Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay."

Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: "Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem..."

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!