Foto: Publicitātes foto
Piektdien Aizkrauklē atklāta Baltijas lielākā auto kardānu ražotāja SIA "Auto Cardan" jaunuzceltā ražotne Aizkrauklē, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Ražotnē ir 1100 kvadrātmetru plašas telpas un tās tapšanā ieguldīti 320 tūkstoši eiro, no kuriem 30% ir Eiropas Savienības (ES) līdzekļi. Ražotnē darbosies jaunas ražošanas, remonta un apkopes iekārtas.

Kardānu ražošanas un remonta apjomu ziņā Latvijas uzņēmums SIA "Auto Cardan" ir lielākais šāda veida ražotājs Baltijā, uzņēmums 2012.gadā atvēris arī kardānu ražotni Tallinā – "Auto Cardan" OÜ.

SIA "AutoCardan" 2013.gada apgrozījums bija 1,2 miljoni eiro, aizvadītajā gadā aptuveni 20% uzņēmuma produkcijas tika eksportēta uz Somiju, Krieviju, Lietuvu un citām valstīm. Latvijā uzņēmums "Auto Cardan" nodarbina 12 cilvēkus, Igaunijā - piecus.

Firma "Auto Cardan" ir vienīgā Baltijā, kas ieguvusi ISO sertifikātus kardānu ražošanas un remonta nozarē, strādājot atbilstoši Autobūves standartam ISO/TS 16949. Uzņēmums ieguvis arī GKN Driveline Industrial & Distribution Services Eiropas sistēmas sertifikātu, tā lielākie sadarbības partneri ir pasaulē lielākais kardānu ražotājs "DANA SPICER" un vācu kompānija "Welte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!