Foto: DELFI
Aizdomīga sūtījuma dēļ Mārupē, Daugavas ielā 27, tika norobežota teritorija un izolēti seši cilvēki. Operatīvie dienesti izslēguši radiācijas vai sprādzienbīstamas vielas draudus, kā arī pirmās analīzes liecina, ka sūtījums nesatur infekciju slimību draudus.

Pirmās vielas analīzes infektologi jau ir veikuši, tās ir negatīvas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Līdz otrdienas, 11. novembra, pēcpusdienai infektologi veiks atkārtotas un padziļinātas analīzes, lai pārliecinātos, ka cilvēku drošība un veselība nav apdraudēta.

VUGD pārstāvji norāda, ka, ja pirmās analīzes ir negatīvas, tātad nesatur infekciju draudus, tad, visticamāk, arī nākamās analīzes uzrādīs negatīvu rezultātu.

Jau ziņots, ka kāda sieviete pastā saņēmusi sūtījumu, kurā atradies nezināmas izcelsmes pulveris.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai uz izsaukumu devās gan VUGD, gan Valsts policija (VP), gan Radiācijas drošības centrs, gan mediķi. Paaugstināts radiācijas līmenis nav konstatēts, VP pretterorisma vienība "Omega" izslēgusi arī iespējamību, ka viela varētu būt spridzeklis.

Pašlaik tiek gaidīts infektologu atzinums par vielas bīstamību.

Dienesti ir ierobežojuši teritoriju - vienā ēkā atrodas pasts, aptieka un augļu veikals. Saskarsmē ar vielu varētu būt nonākuši seši cilvēki, kas atradās šajās telpās.

Sieviete aploksni atvērusi automašīnā, bet pēc tam to izmetusi atkritumu tvertnē aptiekā. Cilvēki, kam varētu būt bijusi saskarsme ar aizdomīgo vielu, joprojām atrodas notikuma vietā. Netālu uzslietā telts paredzēta atsārņošanai, izmantojot silto ūdeni un mazgāšanas līdzekļus, ja būs tāda nepieciešamība.

VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēmis pulksten 16:31.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!