Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ar atzīšanos par seksuālo orientāciju vienkārši citur pasaulē sev meklē jaunus seksa partnerus, pieļauj partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs, kā arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ilggadējs premjera amata kandidāts Aivars Lembergs.

"Viņš aizbrauca uz ārzemēm, un citi vēl nezināja, ka viņš ir gejs. Bet tagad citu valstu ārlietu ministri, valdības locekļi zina, ka viņš ir gejs. Nu un tad viņi var tur... nu, zina pie kā griezties. Pamainīt partneri. Viņš izziņo konkursu uz seksuālo partneri, ne katram pasaulē tāda iespēja ir. Tas ir ticams variants, bet nekādā gadījumā nosodāms," norādījis Lembergs.

Savukārt ZZS Lemberga minētos izteikumus portālam "Delfi" nevēlējās komentēt, norādot, ka: "tas ir Lemberga kunga viedoklis, un to vislabāk varētu komentēt viņš pats."

Tāpat video Lembergs dalījās pieredzē, ka Ventspilī neesot redzējis gejus. "Es vadu Ventspils pašvaldību 25 gadus, neesmu saticis nevienu geju, ne homoseksuāli, vienalga kā viņus tur sauktu, ne arī nevienu lesbieti. Neesmu saticis un nezinu."

Savukārt komentējot partnerattiecību regulējumu, Lembergs norāda, ka šos jautājumus risina civillikums, un: "ar civillikumu vajag šos jautājumus risināt."

Kā ziņots, Rinkēvičs savā "Twitter" kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls.

Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: "Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay."

Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: "Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem..."

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!