Foto: Latvijas armija
Latvijas karavīri ir noslēguši dalību starptautiskajā misijā Centrālāfrikas Republikā un ceturtdien atgriezušies mājās, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Karavīri ceturtdienas rītā sagaidīti Ādažu bāzē.

Lai gan militārā misija Centrālāfrikas Republikā turpināsies, Latvijas karavīri savu darbu ir izdarījuši un tajā vairs nepiedalīsies, uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka 10.oktobra vakarā Latvijas karavīri Centrālāfrikas Republikā iekļuva apšaudē.

Šī bija pirmā reize, kad bruņotie spēki skaitliski lielas vienības sastāvā bija iesaistīti miera uzturēšanas operācijās Āfrikas kontinentā, un iegūtā pieredze būs pamats lēmumu pieņemšanai par Latvijas dalību gan Eiropas Savienības (ES), gan ANO miera uzturēšanas operācijās.

Latvijas kontingentu veidoja 40 karavīru vienība, kas uzdevumus pildīja valsts galvaspilsētā Bangi. Rotācijas kārtībā Latvijas karavīri iesaistīti visos daudznacionālā bataljona uzdevumos - bāzes apsardzē, dažādu pilsētā stratēģiski svarīgu objektu apsardzē, kā arī patruļās diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Kopš augusta manevra vadam nācis klāt vēl viens uzdevums - ātrās reaģēšanas vienības uzdevumu veikšana.

Lēmumu par vienības nosūtīšanu uz CĀR Ministru kabinets pieņēma 29.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!