Foto: LETA
"Latvijas Reģionu apvienība" nosoda partiju pārstāvošā deputāta Artura Kaimiņa rīcību, kas ir pretrunā ar cienīgu parlamentārieša uzvedību. Tā, komentējot Kaimiņa konfliktu ar pašvaldības policiju, žurnālistiem norādīja viens no frakcijas līderiem Dainis Liepiņš.

Liepiņš arī apstiprina, ka partija neuzskata, ka būtu pamats rosināt deputāta izslēgšanu no partijas, kā arī neuzskata, ka Kaimiņam vajadzētu nolikt deputāta mandātu.

Savukārt pats Kaimiņš atzinās, ka alkoholu piektdienas vakarā tomēr bija lietojis. Deputāts arī norādīja, ka atvainojas vēlētājiem par savu necienīgo rīcību.

Tāpat Kaimiņš skaidroja, ka bijis "emocionāli nesavaldīgs".

Vēstīts, ka sākotnēji tautas kalps noliedza, ka piektdien, 12.decembrī, būtu lietojis alkoholu.

Jautāts, kā šāda deputāta rīcība ietekmē sabiedrības uztveri par parlamentāro sistēmu, Liepiņš atbildēja, ka pašiem medijiem vajadzētu vairāk pievērst uzmanību Saeimā notiekošajam, jo daži deputāti atļaujoties pat parlamenta darba laikā atrasties alkohola reibumā.

Liepiņš neatbildēja, par kuriem deputātiem šo apgalvojumu izteicis, taču to varot pamanīt pēc skata un ožas.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē mediji plaši rakstīja par Kaimiņa uzvedību "Latvijas 1.rokkafejnīcā", tostarp aculiecinieki tīmeklī ievietojuši video. Sākumā deputāts stāstīja, ka incidents notika saistībā ar viņa balsojumu Saeimā par oficiālo brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!