Foto: LETA

Līdzšinējais Latvijas Radio vadītājs Jānis Siksnis pēc amata termiņa beigām, iespējams, turpinās darboties šajā medijā.

Šodien pēc Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), jaunievēlēto Latvijas Radio valdes locekļu un struktūrvienību vadītāju tikšanās Siksnis žurnālistiem norādīja, ka sēdē vēlējies dzirdēt argumentus, kādas tieši iemaņas jaunievēlētajam Latvijas Radio valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam bijušas labākas nekā viņam. Tomēr pēc sēdes secinājis, ka viņa paša izvēlētais radio attīstības virziens bijis straujāks.

Siksnis tomēr neizslēdza, ka arī pēc radio vadītāja amata zaudēšanas varētu palikt strādāt šajā medijā. Siksnis gan nevarēja pateikt, ko tieši viņš varētu darīt, vien atklāja, ka bijusi tikšanās ar Pauliņu, kuras laikā pārrunāta šāda iespēja. Pauliņš apstiprinājis, ka vēlas Siksni arī turpmāk redzēt darbojamies radio.

"Tas, kur es būtu derīgs, jāredz jaunajai valdei," bilda Siksnis.

Pauliņš norādīja, ka šodienas sarunas starp iesaistītajām pusēm bijušas daudz lietišķākas nekā iepriekš, kad jaunievēlētie Latvijas Radio valdes pārstāvji neplānoti tikušies ar arodbiedrību.

Jaunā vadība šodien uzklausījusi radio struktūrvienību pārstāvju redzējumu un viedokļus, savukārt Latvijas Radio valdes pārstāvji savu skatījumu radio arodbiedrībai un citiem iesaistītajiem detalizētāk sniegšot janvāra otrajā pusē. Katram jaunievēlētajam pārstāvim ir savs redzējums par radio, kas vispirms jāsaskaņo ar pārējiem locekļiem, skaidroja Pauliņš.

Latvijas Radio arodbiedrības vadītāja Mudīte Paegle norādīja, ka pēc sēdes tapis skaidrs - jaunajai radio vadībai konstruktīva redzējuma par medija attīstību vēl nav, tas tiekot sagaidīts janvārī. Pēc Paegles teiktā, radio pārstāvjiem saglabāsies bažas par jauno valdes locekļu spēju pietiekami ātri iekļauties apstākļos un veiksmīgi attīstīt Latvijas Radio, kamēr vien nebūs zināms viņu rīcības plāns un darbi nepierādīs pretējo.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants informēja, ka NEPLP janvāra beigās ir plānojusi ar jauno Latvijas Radio valdi saskaņot un apstiprināt valdes darbības mērķus 2015.gadam, to vidū pirmajiem trim mēnešiem.

Kā vēstīts, NEPLP Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījusies sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu.

Latvijas Radio valdes locekļa amatam programmas attīstības jautājumos izvēlēta bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka, bet valdes locekļa amatam nodrošinājuma jautājumos - Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Līdz šim Latvijas Radio valdē kopš 2012.gada vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Siksnis.

Plānots, ka jaunā Latvijas Radio valde amatos stāsies 2015.gada 16.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!