Foto: DELFI

Kaitbordista Renāra Mileikas meklējumos ir iesaistījušies arī Igaunijas iedzīvotāji, Pērnavas policija, kā arī Igaunijas Jūras meklēšanas un glābšanas dienesta brīvprātīgie, portālam "Delfi" pastāstīja igauniete Lisa Lahtmeta.

Pirmdien, 5. janvārī, Pērnavas policija un zvejnieki pārmeklēja Pērnavas jūras krastu, policija plāno otrdien turpināt meklēšanu, dodoties gar jūru, ziemeļu virzienā. Savukārt Igaunijas Jūras meklēšanas un glābšanas dienesta brīvprātīgie pirmdien strādā pie plāna, lai jau otrdien vai trešdien kaitbordistu dotos meklēt uz Serves ragu Sāremā salas dienvidos.

Svētdien Igaunijas ostas darbinieki jau pārbaudījuši Igaunijai piederošās salas Rīgas jūras līcī – Roņu salas ziemeļus. Līdz šim nav bijis iespējams pārbaudīt citas salas puses, jo ap salu izveidojušies netipiski lieli viļņi, kas apgrūtina meklēšanu.

Kā arī maza lidmašīna ir devusies meklēšanā Pērnava-Roņu sala-Sāremā. 

Jau ziņots, ka sestdien, 3.janvārī, Kolkas ragā jūrā ienests kaitbordists. Uz notikuma vietu devās Dundagas un Rojas posteņu ugunsdzēsēji ar laivām. Par notikušo tika paziņots arī Krasta apsardzes dienestam.

Pārvarot 41 kilometru, Dundagas posteņa ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās pēc 36 minūtēm, savukārt Rojas posteņa ugunsdzēsēji - nedaudz vēlāk. Laiva ar ugunsdzēsējiem sāka pārmeklēt teritoriju Rīgas jūras līča pusē,portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Ugunsdzēsēji uz Kolku traukušies ar veco ZIL markas automašīnu. "Tā ir vecā automašīna, jo nekā labāka nav," norādīja Gribuste. Savukārt ugunsdzēsēju laivas ir paredzētas meklēšanas darbiem iekšējos ūdeņos.

Gribuste minēja, ka dienests ir iegādājies trīs laivas, kas ir smagākas un paredzētas darbiem jūrā, bet arī tās izmantojamas jūras piekrastes zonā. Turklāt kaitbordista meklēšanas darbus ietekmējuši arī viļņi un tumsa.

Kopumā gan Dundagas, gan Rojas postenī katrā ir trīs ugunsdzēsēji, un jūrā laivā dodas vismaz divi, norādīja Gribuste.

Sekojoši tuvākie dienesta posteņi pēc Rojas un Dundagas ir Tukums, Jūrmala, Ventspils, Piltene, Alsunga un Liepāja.

Pazudušais vīrietis nebija redzams un meklēšanas darbi beidzās bez rezultāta. Ugunsdzēsēji glābšanas darbus īstenoja savu tehnisko iespēju robežās un tik ilgi, cik to ļāva laikapstākļi.

Paralēli ugunsdzēsējiem Krasta apsardzes dienests glābšanas darbos iesaistīja savā rīcībā esošos resursus.

Lai gan svētdien, 4. janvārī, pulksten 16:59 oficiālie glābšanas un meklēšanas darbi tika pārtraukti, brīvprātīgo meklētāju grupa turpina Mileiku meklēt arī pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!