Foto: PantherMedia/Scanpix
Augstākajā tiesā (AT) ceturtdien sasauktā Disciplinārtiesa, izvērtējot rajona tiesas tiesneša pārsūdzēto Tiesneša disciplinārkolēģijas lēmuma tiesiskumu, daļā, ar kuru tiesnesim uzlikts disciplinārsods - rājiens, atstāja negrozītu, informēja tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Tāpat Disciplinārtiesa Tiesneša disciplinārkolēģijas lēmuma pārējā daļā - par tīšu likuma pārkāpumu tiesas lietas izskatīšanaā, atstāja to negrozītu.

Savukārt lēmumu daļā par Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma panta par necienīgu rīcību vai tiesnešu ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu, Disciplinārtiesa nolēma atcelt to un pret tiesnesi izbeigt disciplinārlietu.

Šo informāciju sniedzot, Zvejniece neizpauda tiesas nosaukumu un tiesneša vārdu un uzvārdu.

Disciplinārtiesas lēmums nav pārsūdzams un pilns tā saturs būs pieejams 10.februārī, atzīmēja Zvejniece.

Disciplinārtiesa tiek sasaukta: pārsūdzēto Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu tiesiskuma izvērtēšanai, pārsūdzēto tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanā Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas sniegto negatīvo atzinumu tiesiskuma pārbaudīšanai un pārsūdzēto ģenerālprokurora lēmumu par disciplinārsodu piemērošanu izskatīšanai. Tās sastāvā ir seši AT departamentu tiesneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!