Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš uzdevis Rīgas reģionālā centra vadībai pārbaudīt visu izsaukumos izmantojamo operatīvo transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, portālam "Delfi" pavēstīja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Ploriņš uzdevis pārbaudīt sociālajos tīklos publicēto informāciju saistībā ar iespējamām operatīvo transportlīdzekļu tehniskajām problēmām Rīgas reģionā, kā arī veikt visu ikdienā izmantojamo brigāžu mašīnu ārpuskārtas pārbaudes. Pārbaudes mērķis ir nodrošināt, lai mediķiem tiktu nodrošinātas darba pienākumu veikšanai un palīdzības sniegšanai atbilstošas automašīnas.

"NMP dienestā ir kārtība, kā gan brigādes, gan citas iesaistītas struktūrvienību rīkojas, ja dežūras laikā operatīvajam transportlīdzeklim tiek konstatētas kādas tehniskas problēmas, tāpat arī procesu, kā notiek transportlīdzekļu nomaiņa avārijas vai tehnisku problēmu gadījumos," skaidroja Bukša.

NMP dienesta Rīgas reģionālā centra 76 brigādēm operatīvos transportlīdzekļus un šoferu pakalpojumus nodrošina AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze".

Uzņēmumam arī jānodrošina, ka transportlīdzekļi atbilst līgumā noteiktajām prasībām un ir tehniskā kārtībā. Līguma nosacījumu izpildi ikdienā pārrauga Rīgas reģionālais centrs, kurš nepieciešamības gadījumā, piemēram, ja brigādes auto avarē vai mašīnai konstatē kādas tehniskas problēmas, pakalpojuma sniedzējam pieprasa operatīvi (40 minūšu laikā) nomainīt auto, norādīja Bukša.

NMPD darbinieks Rafaels Ciekurs savā "Facebook" profilā ievietojis vairākas fotogrāfijas, ilustrējot ātrās palīdzības darbinieku darba apstākļus. Tostarp vienā bildē redzams, ka no aukstuma ātrās palīdzības automašīnā sasalusi medikamentu ampula. "Tagad ir jau pa tālu, ja medikamenti jau somās sāk salt, tad tālāk nav kur," raksta Ciekurs.

Jau vēstīts, ka pašlaik turpinās iepirkums par neatliekamās palīdzības auto iegādi līzingā - no ārpakalpojuma izmantošanas plānots atteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!