Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Armanda Ploriņa pirms diviem gadiem izteiktais apsveikums uzņēmēja Adigjozala Mamedova dzimšanas dienas svinībās sašūpojis ierēdņa krēslu, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā vēstīts, Ploriņš apsveikuma uzrunā izteicies, ka būtu daudz bagātāks, ja Mamedovu būtu saticis agrāk. NMPD jau vairākus gadus nomā automašīnas no Mamedova vadītās "Rīgas Sanitārā transporta autobāzes" (RSTA).

Nākamnedēļ plānots pielikt oficiālu punktu 52 miljonu vērtajam ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iepirkumam. Pēc ilgām diskusijām veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) tomēr izdevies pārliecināt dažus skeptiskākos ministrus valdībā, ka valstij pašai ar šo pakalpojumu jānodarbojas, nevis nepieciešamās mašīnas jāīrē no privātfirmas, par tām krietni pārmaksājot.

NMPD darbinieku arodbiedrības nākamnedēļ plāno Ploriņam izteikt neuzticību.

"Nekā personīga" atgādina, ka tieši Ploriņš bija tas, kurš panāca, valstij neizdevīgo līgumu ar Mamedovam piederošo firmu. Vēl līdz piektdienai viņa uzrunu uzņēmēja dzimšanas dienas svinībās "Youtube" interneta vietnē pieejamo materiālu varēja noskatīties jebkurš, bet pēc komentāru prasīšanas no viesību dalībniekiem video no interneta strauji pazuda.

Ploriņš gan raidījumam uzsver, ka "būtu absurdi iedomāties, ka pasākumā, kurā piedalās arī Azerbaidžānas vēstnieks un daudzas citas prominentas personas , es kādam klāstītu, ka man kāds finansiāli kādu naudu maksā, piemēram, Mamedovs, tas ir vienkārši absurds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!