Foto: LETA

Valdība otrdien lems atteikties no valstij neizdevīgā neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu Rīgas apkaimei ārpakalpojuma, un valstij pašai jānodrošina operatīvo transportu Rīgai un pierīgai, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Pēc ministra rīcībā esošajām aplēsēm, atsakoties no automašīnu nodrošināšanas ārpakalpojumā un valstij spējot pašai nodrošināt operatīvā medicīniskā dienesta transportu, nākamajos gados tiktu ietaupīti aptuveni 7,5 miljoni eiro. Belēvičs piebildis, ka līdz ar to tiktu "pielikts punkts valsts līdzekļu izsaimniekošanai".

Tāpat ministrs norādīja, ka, sakārtojot sistēmu, nozarē tiktu ietaupīti līdzekļi, kurus varētu pārdalīt citu uzdevumu īstenošanai veselības jomā. Kā piemēru ministrs minēja nepieciešamību pārtraukt pārmaksāt par jaunas tehnikas iegādi, neizvērtējot jau esošās tehnikas noslodzi, kā arī divreiz veicot izmeklējumus.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka ir pārtraukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) konkurss par "ātrās palīdzības" automašīnu piegādi.

Konkurss par operatīvā medicīniskā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanu NMPD Rīgas reģionālajam centram pārtraukts, pamatojoties uz Veselības ministrijas 23.decembra vēstuli. Tajā uzdots pārtraukt iepirkuma procedūru.

Jau vēstīts, ka saistībā ar ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu Rīgas reģionam radušies sarežģījumi - līdz šim valsts izmantojusi ārpakalpojumu, bet jaunais veselības ministrs Guntis Belēvičs, ņemot vērā Valsts kontroles NMPD veiktās revīzijas starpziņojumu, nolēma,ka ātrās palīdzības transports Rīgā būtu jānodrošina valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!