Foto: LETA

Man absolūti nav par ko kautrēties saistībā ar paveikto Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja amatā, un to, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) varētu izvērtēt manu līdzšinējo darbību dienestā, vērtēju pozitīvi, sacīja NMPD direktors Armands Ploriņš.

Dienesta vadītājs, atbildot uz jautājumu, kā vērtē Rīgas, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales dienesta arodorganizāciju lēmumu izteikt viņam neuzticību, apgalvoja, ka paraksti par neuzticības izteikšanu tika savākti formāli, jo tikšanās laikā ar arodorganizāciju pārstāvjiem un veselības ministru netika izskanējis neviens iebildums vai jautājums par to, ka viņam būtu jāatkāpjas.

Tāpat neviens nerunāja par reāli paveikto dienestā, piebilda Ploriņš.

Jau ziņots, ka NMPD arodorganizācijasceturtdien pēc sapulces un tikšanās ar veselības ministru nobalsojušas par neuzticības izteikšanu NMPD vadītājam, pastāstīja NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas priekšsēdētājs Aleksejs Baranovs.

Baranovs stāstīja, ka arodorganizācijas vērsīsies pie Belēviča ar lūgumu izvērtēt Ploriņa atbilstību amatam.

Par neuzticības izteikšanu vienbalsīgi nobalsoja Rīgas reģiona dienesta arodorganizācija, kā arī Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģiona arodorganizācijas. Latgales arodorganizācijas pārstāvji uz sapulci nebija ieradušies, bet Baranovs pieļāva iespēju, ka par neuzticības izteikšanu šī reģiona arodorganizācija varētu nobalsot iekšējā sapulcē.

Iemesls šādam lēmumam esot iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu, informēja Baranovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!