Foto: DELFI
Par spīti Rīgas pilsētas budžeta deficītam, kas ir aptuveni 7,2%, Rīga var atļauties nodrošināt 45% rīdzinieku braukt sabiedriskajā transportā par brīvu, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Ameriks skaidroja, ka iedzīvotāju grupām, kas brauc par brīvu, ņemot vērā sociālo un ekonomisko valsts stāvokli, ir jāsniedz atbalsts, tostarp skolēniem un pensionāriem.

Tāpat Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks skaidroja, ka jaunie "Rīgas satiksmes" tarifi, kas stājās spēkā svētdien, 1.februārī, mainīs domāšanas veidu. Viņaprāt, tagad ne tikai rīdzinieki, bet arī tie, kas tikai strādā Rīgā, arvien aktīvāk sāks izmantot mēnešbiļetes.

Cilvēkam, kurš regulāri brauc uz darbu, izmantojot mēnešbiļeti, viens brauciens varētu izmaksāt 50-40 eirocentus, rēķināja Ameriks.

Jau vēstīts, ka no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā.

No 1. februāra viena brauciena cena pilsētas sabiedriskajā transportā pielīdzināta uzņēmuma "Rīgas satiksme" aprēķinātai viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksai. Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes galīgā cena tiks noteikta 1,15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!