Foto: RIA Novosti/Scanpix
Austrumu slimnīcā pēdējās nedēļas laikā nonācis 51 pacients ar gripu, pastāstīja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) direktora vietniece Velga Ķūse.

Aizdomām par gripu stacionēts 51 pacients, ar gripas izraisītām komplikācijām – pneimoniju stacionēti 12 pacienti.

Ķūse uzsvēra, ka neviens no saslimušajiem pacientiem nav bijis vakcinēts pret gripu. Izmeklēti 1778 klīniskie paraugi, no tiem gripas vīruss apstiprināts 632 gadījumos. Speciāliste norādīja, ka dominē A (H3N2) vīruss – 612 gadījumos, un vakcīnā ir šī komponente, savukārt 20 gadījumos – B gripa.

Pacientu vidējais vecums ir no 45 līdz 65 un vairāk gadiem. Visi stacionētie pacienti ar gripu ir vidēji smagā vai smagā stāvoklī, no kuriem puse ir ar komplikācijām.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka gripas un elpceļu monitoringa dati liecina, ka gripas aktivitāte palielinājusies un vidējā intensitāte bija 356 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem jeb vairāk kā 7000 gripas saslimšanas gadījumi nedēļas laikā. Trīs nedēļu laikā saņemti četri paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju.

Ja parādās gripas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, drebuļi, galvassāpes, sauss klepus, sāpes aiz krūšu kaula, kaulu laušanas sajūta, jāpaliek mājās un jākonsultējas ar ārstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!