Foto: Reuters/Scanpix

Braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem otrdien ir apmierinoša, bet situācija uz vietējiem ceļiem saglabājas slikta - tie daudzviet ir ledaini, vietām dubļaini un grūti izbraucami, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Uz grantētajiem autoceļiem pavasara šķīdoņa laikā, ceļa pamatnei nevienmērīgi atkūstot un pārmitrinoties, būtiski samazinās nestspēja. Lai novērstu šo ceļu sabrukšanu, lielākajā daļā valsts vietējo un dažos reģionālajos autoceļos plānots ieviest pagaidu satiksmes ierobežojumus kravas autotransportam, uzstādot kopējās faktiskās masas ierobežojošās ceļa zīmes - pārsvarā 10 tonnu.

Ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Vietām - galvenokārt Kurzemē - ierobežojumi jau stājušies spēkā, valsts lielākajā daļā tos plāno ieviest martā. Šonedēļ masas ierobežojumi stāsies spēkā arī Jēkabpils, Tukuma un Ventspils nodaļā, kā arī uz vairākiem lauku ceļiem Smiltenes apkaimē.

Autoceļu saraksts ar ceļu posmiem, kuros jau ieviesti vai tuvākajā laikā plānots ieviest masas ierobežojumus, pieejams lapā lvceli.lv/lat/celu_lietotajiem/ierobezojumi_kravas_transportam/ .

Īpašas atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē VAS "Latvijas Valsts ceļi" nodaļas sadarbībā ar Valsts policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!