Foto: LETA
Četri Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki tiks prēmēti par drošsirdīgu, pašaizliedzīgu un profesionālu rīcību, pildot amata pienākumus, ceturtdien lemts Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas jautājumu novēršanas komitejā.

Prēmijas 60% apmērā no mēnešalgas saņems glābējs Roberts Blaubergs un kārtībnieks-glābējs Andris Klēģeris, kā arī Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes (OVDUP) inspektors Sergejs Afanasjevs un kārtībnieks Jānis Kiršholcs.

Pateicoties profesionālai Blauberga un Klēģera rīcībai 21.februārī tika izglābts Ķīšezera ledū ielūzis vīrietis. Ledus vietām bija ļoti plāns, kas apgrūtināja piekļūšanu slīkstošajam vīrietim. Pēc vīrieša balss varēja saprast, ka cietušajam ir nopietnas hipotermijas pazīmes un šoks. Glābēji uzturēja kontaktu ar cietušo, līdz notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kas palīdzēja nogādāt vīrieti krastā. Vīrietis hospitalizēts.

Savukārt 28.februārī, pārbaudot iedzīvotāju sniegto informāciju par tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes markām tirdzniecību Prūšu ielā, Rīgā, OVDUP inspektors Afanasjevs un kārtībnieks Kiršholcs guva apstiprinājumu saņemtajām ziņām. Notikuma vietā darbiniekiem tika piedāvāta atlīdzība, lai neuzsāktu lietvedību par konstatēto pārkāpumu. Darbinieki sāka konstatēto faktu, tostarp kukuļdošanas, fiksēšanu. Afanasjevs un Kiršholcs abus likumpārkāpējus aizturēja un nodeva Valsts policijas (VP) darbiniekiem par kukuļa 100 eiro apmērā nodošanu valsts amatpersonai, lai izvairītos no administratīvās atbildības. VP darbinieki minētajām personām atsavināja 6460 cigaretes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!