Foto: LETA

Lai varētu turpināt būvdarbus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas energoblokā, būvniekiem cita starpā Rīgas būvvaldē jāiesniedz arī risinājums, kā novērst ūdens sūkšanos pagrabā, sociālajā tīklā "twitter.com" norādījis būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Tāpat viņš uzsvēris, ka "jau 13.martā būvvalde Stradiņa objekta 1.blokā konstatēja patvaļīgu plaisu aizpildīšanu pārseguma nesošo siju un sienas savienojuma mezglā".

Kā ziņots, Rīgas pilsētas būvvaldē 11.martā saņemts SIA "CMB" iesniegums ar būves karkasa ekspertīzes atzinumu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa jaunbūves 6.blokam un energoblokam Pilsoņu ielā 13, pastāstīja būvvaldes pārstāve Jūlija Samuilova.

Portālā "pietiek.com" ir publicēts SIA "CMB" būvvaldē iesniegtais atzinums. Tajā teikts, ka ēkas karkasa apsekošanas laikā atklātie defekti neietekmē ēkas noturību un stabilitāti un tiek rekomendēts ēkā atsākt būvdarbus un steidzamības kārtībā novērst atklātos defektus, lai izvairītos no tālākas konstrukciju bojāšanas. Tāpat "CMB" norāda, ka, ņemot vērā, ka būvdarbi objektā ir apturēti un ēkas ir dažādās būvniecības stadijās, kopējo ēku būvdarbu atbilstību normatīvo aktu prasībām var noteikt tikai pēc attiecīgo būvdarbu pabeigšanas.

Atzinumā arī uzsvērts, ka, lai izvairītos no tālākas konstrukciju bojāšanas, nepieciešams sakārtot būvdarbu izpilddokumentāciju atbilstoši pašlaik spēkā esošiem normatīvajiem aktiem.

Saņemtie dokumenti pašlaik tiek izvērtēti, bet līdz 1.aprīlim būvniecības dalībniekiem būvvaldē jāiesniedz pilna dokumentācija par jaunā korpusa ekspertīzes atzinumu saistībā ar objektā konstatēto deformāciju novēršanas pasākumiem. Visus dokumentus izvērtējot, būvvalde varēs pieņemt lēmumu saistībā ar atļaujas izsniegšanu būvdarbu atsākšanai, informēja Samuilova.

Būvvaldē pašlaik ir iesniegta arī būvobjekta būvkonstrukcijas daļas izpilddokumentācija, iepriekš informēja būvvaldē.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecības dalībnieki vērsušies Rīgas pilsētas būvvaldē ar lūgumu pagarināt atzinuma par objektā konstatēto deformāciju novēršanas pasākumiem iesniegšanas termiņu līdz 1.aprīlim, informēja būvvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!