Foto: Shutterstock
Lieldienās mediķi kāda no Kurzemes slimnīcām nogādājuši 22 gadus vecu sievieti, kura šūpojoties bija kritusi no paliela augstuma, gūstot vaļēju galvas brūci, kā arī muguras sasitumus un nobrāzumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Tāpat mediķu palīdzība bija nepieciešama 15 gadīgai meitenei Vidzemē, kura šūpojoties krita no metra augstuma, gūstot ciskas kaula lūzumu.

Savukārt Jūrmalā mediķi saņēma divus izsaukumus, kas bija saistīti ar kritieniem no apmēram trīs metru augstuma. Kāds 58 gadus vecs vīrietis strādājis uz savas mājas jumta, kritis un ar kaulu lūzumiem nogādāts slimnīcā, savukārt 34 gadus veca sieviete skriemeļu lūzumus guvusi pēc kritiena no privātmājas balkona.

Tāpat slimnīcā nogādāts 17 gadīgs puisis, kurš garāžā, ierādot tēvam braukšanas virzienu un kāpjoties atpakaļ, iekrita remontbedrē un guva asteskaula lūzumu.

Kā norādīja Bukša, kopumā aizvadītajās svētku dienās mediķi strādājuši ikdienas režīmā un nav novērots palielināts traumu skaits.

"Tā kā šajās Lieldienās nebija īpaši silti laikapstākļi, izpalika ierastās aktivitātes brīvā dabā, līdz ar to traumu raksturs bija visai līdzīgs ikdienā pieredzētajam," sacīja NMPD pārstāve.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēma 1237 izsaukumus, no kuriem 170 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!