Foto: LETA
Ukrainas Čerņihivas apgabala vadība izteikusi pateicību Latvijai par aktīvo atbalstu un humāno palīdzību, informēja Ārlietu ministrijā.

Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze apmeklējusi Čerņihivu un tikusies ar apgabala domes priekšsēdētāju Mikolu Zverevu, apgabala Valsts administrācijas ekonomikas departamenta vadītāju Leonīdu Podoļaku un Kultūras departamenta vadītāju Sergeju Moisejenko. Tikšanās laikā vēstniece pārrunājusi sadarbību ar Čerņihivas apgabalu, sadarbības projektu īstenošanas gaitu un iezīmējusi tālākus sadarbības virzienus kultūras un tūrisma jomā.

"Čerņihivas apgabalam un Latvijai ir daudz kopīga. Esam izvēlējušies Čerņihivas apgabalu kā vienu no prioritārajiem apgabaliem un sniedzam daudzpusīgu atbalstu, daloties ar savu pieredzi reformu, energoefektivitātes un piensaimnieku kooperācijas jomā. Attīstām arī humāno dimensiju. Vienlaikus svarīgi arī veicināt kultūras sakarus - viens no soļiem varētu būt tūrisma attīstīšana starp Latviju un Čerņihivas apgabalu, jo tūrisms var veicināt arī uzņēmējdarbību," uzsvērusi vēstniece.

Savukārt Čerņihivas apgabala vadība izteikusi pateicību Latvijas vēstniecībai Ukrainā, Latvijai un Latvijas iedzīvotajiem par aktīvo atbalstu un humāno palīdzību.

Vizītes laikā Čerņihivā mūsdienu mākslas muzejā "Plast-art" tika atklāta mākslinieces Ivetas Vecenānes izstāde "No gobelēna līdz grāmatai". Svinīgajā pasākumā piedalījās Čerņihivas apgabala domes priekšsēdētājs Mikola Zverevs, Čerņihivas mūsdienu mākslas muzeja direktors Boris Dedovs un Ņižinas arhibīskaps Jevstratijs, kurš vienlaikus ir arī Kijevas patriarhāta pārstāvis Eiropas institūcijās.

Zverevs uzsvēris, ka apgabala vadība vienmēr ir gatava atbalstīt Latvijas vēstniecības piedāvājumus un šī izstāde ir viens no spilgtiem apliecinājumiem, ka starp Čerņihivas apgabalu un Latviju ir aktīvi sadarbības kontakti.

"Humāna un atbalsta misija šobrīd ir ļoti svarīga ukraiņiem. Tas ir vienotības un draudzības simbols," akcentēja apgabala domes vadītājs.

Savukārt mācītājs Jevstratijs atzina, ka "Eiropu neveido tikai institūcijas, par kurām mēs visi zinām. Eiropa - tie ir arī cilvēku kontakti, gara vienotība. Eiropa ir mūsu māja. Mēs kopā pārdzīvojām pārmaiņas, tagad kopā izvēlamies eirointegrācijas ceļu, un Latvija ar savu pieredzi var mums palīdzēt."

Klātesošajiem bija arī iespēja apskatīt Čerņigivas bērnu zīmējumus, kuri tapa mākslas darbnīcā mākslinieces Baibas Sprances vadībā pirms izstādes atklāšanas. Mākslas darbnīcā piedalījās vairāk nekā 50 bērnu, starp kuriem bija arī bērni no valsts austrumos bojāgājušo Ukrainas karavīru ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!