Foto: LETA
Valdība otrdien atbalstīja 81 200 eiro novirzīšanu iedzīvotāju piederības sajūtas Latvijai stiprināšanai, kā arī sabiedrības izglītošanai par demokrātijas un eiropeiskām vērtībām, veicinot sabiedrības saliedētību.

Apstiprināta apropriācijas pārdale no resora "Ministru kabinets" budžeta programmas "Ministru kabineta darbības nodrošināšana, valsts pārvaldes politika", novirzot jaunajai politikas iniciatīvai "Latvijas konkurētspējas novērtējums un tā uzraudzības (monitoringa) sistēma" piešķirtos līdzekļus 81 200 eiro apmērā komunikācijas nodrošināšanai.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs 2014.gadā veica mazākumtautību Latvijas iedzīvotāju aptauju "Piederības sajūta Latvijai". Apkopojot aptaujas rezultātus, secināts, ka viens no būtiskākajiem uzdevumiem valdības līmenī ir aktīvāka un efektīvāka rīcība, lai stiprinātu iedzīvotāju piederības sajūtu Latvijai, kā arī veicinātu sabiedrības saliedētību.

Valdība norāda, ka Latvijas publiskajā telpā bieži parādās dažādi viedokļi un izteikumi, paužot atbalstu nedemokrātiskām vērtībām, kas negatīvi ietekmē kopējo sabiedrības noskaņu un rada nepamatotas iedzīvotāju bažas par iespējamu drošības apdraudējumu. Ņemot to vērā, īpaši būtiski ir veikt nepieciešamās aktivitātes, lai Valsts kanceleja spētu īstenot komunikāciju, stiprinot iedzīvotāju piederības sajūtu Latvijai, kā arī nodrošinot sabiedrības izglītošanu par demokrātijas un eiropeiskām vērtībām un tādējādi veicinot sabiedrības saliedētību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!