Foto: F64
Latvijas Zaļā partija (LZP) sestdien, 18.aprīlī, pulcēsies uz 26.kongresu, kurā notiks arī valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu vēlēšanas, informēja LZP biroja vadītāja Līga Bulmeistere.

Kongress, kā ierasts, notiks Latvijas Kara muzejā, Smilšu ielā 20, Rīgā, plkst.10.

Pasākumā tiks apstiprināti arī 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti, noteiktas vadlīnijas nākamajiem darba periodiem un apsveikti biedri partijas 25.gadu jubilejā.

Zaļās partijas ideoloģisko vadību veic divi līdzpriekšsēdētāji, četrpadsmit gadus Viesturs Silenieks un divpadsmit gadus Raimonds Vējonis. LZP valdes priekšsēdētāja pienākumus veic Edgars Tavars. LZP valdē ir valdes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Martinsons, Guntis Belēvičs, Ingmārs Līdaka un Jānis Trupovnieks.

Šogad LZP aprit 25 gadi un partijas biedru skaits katru gadu lēnām pieaudzis līdz 727 biedriem. Esot Zaļo un zemnieku savienības sastāvā, partija veica kvalitatīvu izaugsmi tieši pēdējos četros gados, kopš par LZP valdes priekšsēdētāju ievēlēja līdz šim nevienam nezināmo Edgaru Tavaru. Viņš prata nodrošināt efektīvu partijas vadību un sadarbību ar partneriem, kas rezultējās pašvaldību un 12.Saeimas vēlēšanās, skaidro partijas pārstāve.

Bulmeistere norāda, ka partiju reģionos pārstāv tādas izcilas personības kā Gatis Truksnis, Jānis Lediņš, Ligita Maziņā Jūrmalā, Eva Kārkliņa Rojā, Solvita Dūklava Brocēnos un citi - pavisam kopā 47 LZP pašvaldību deputāti. Iepriekšējā pašvaldību sasaukumā LZP pārstāvēja tikai 14 deputāti.

"12.Saeimas vēlēšanās parādījās LZP valdes spējas saskaņoti un organizēti kopā ar partneriem no ZZS pozicionēt partijas jauno avangardu. Tas pastiprināja Vējoņa, Līdakas, Kārļa Seržanta, Jāņa Vectirāna dalību Saeimā un valdībā ar tādiem spēcīgiem jaunienācējiem kā Gunti Belēviču, Raimondu Bergmani, Arti Rasmani un Jāni Trupovnieku," norāda LZP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!