Foto: DELFI
Pēc nedienām ar skeiteru radītajiem defektiem Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ārējā infrastruktūrā LNB ir uzsākusi sarunas ekstremālo veidu organizācijām un arhitektiem par koncepcijas izstrādi, kā skeiteru iecienītās apmales nostiprināt un padarīt drošāk izmantojamas, portālu "Delfi" informē LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Kā norāda Zilberts, ekstremālo sporta veidu pārstāvji radījuši dažādus bojājumus "gan trepju hromētā metāla margām, gan labiekārtojuma elementu dabīgā akmens segumam, gan atpūtas soliņu koka detaļām".

"LNB vadības pārstāvji un inženieri vairākkārt ir tikušies ar jauniešiem – skeitbordistiem, lai pārrunātu, ka sportošana pie bibliotēkas ir pieļaujama ar nosacījumu, ja apkārtne netiek bojāta. Mēs esam paļāvušies uz jauniešiem par šīs informācijas nodošanu arī saviem domubiedriem, draugiem. Diemžēl ne visus tā sasniedz vai netiek ņemta vērā, līdz ar to ir izveidojusies nopietna un nepatīkama situācija," skaidro LNB pārstāvis.

LNB atbalsta aktīvu un veselīgu brīvā laika pavadīšanu, uzsver Zilberts, "it īpaši ņemot vērā faktu, ka šis ir veids, kā uzrunāt ļoti būtisku mērķauditorijas daļu – jauniešus, kuri šobrīd mācās, studē un kuriem bibliotēkas saturs un pakalpojumi ir aktuāls izglītības nolūkos". Taču LNB atgādina, ka tīša bojāšana nav pieļaujama, un situācijas risināšanai var piesaistīt ne tikai LNB apsardzi, bet arī Rīgas Pašvaldības policiju.

LNB šobrīd ir uzsākusi sarunas ar ekstremālo sporta veidu organizācijām un urbānās pilsētvides arhitektiem par koncepcijas izstrādi, kā šos infrastruktūras elementus nostiprināt un padarīt droši izmantojamus. "Arhitektu prakse apliecina, ka infrastruktūras izturības un funkcionalitātes paaugstināšana, padara tās izmantošanu ilgtspējīgāku, turklāt – arī izmaksu ziņā šāds variants ir izdevīgāks nekā sākotnējā kosmētiskā stāvokļa atjaunināšana," skaidro Zilberts.

Jau vēstīts, ka kāds portāla "Delfi" lasītājs pamanījis, ka Gaismas pils apmaļu stūrus apskādējuši skeiteri, turklāt daudzās vietās apmales ir ieplaisājušas, bet citās atlūzuši dārgo flīžu fragmenti.

Aculiecinieka video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!