Foto: RIA Novosti/Scanpix

8.maijā aprit 70 gadi kopš Eiropā beidzās Otrais pasaules karš. Tas bija lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē un prasīja vismaz 70 miljonu cilvēku dzīvību. "Delfi" apkopo 1945.gada pavasara Latvijas laikrakstu slejas un to vēstīto šajās dienās. Laikraksts "Tēvija", 28.aprīlis.

Kurzemē atjauno autosatiksmes līnijas

Saimniecības lietu ģenerālsekretariāts ir izsniedzis atļaujas regulārās autosatiksmes līniju uzturēšanai posmos Ventspils - Kuldīga un Ventspils -Talsi. Visiem braucējiem gan ir jāreģistrējas Ventspilī, Tautas palīdzības birojā un priekšroka būs dienesta komandējumos braucošajiem.

Eiropas krišana boļševiku rokās jānovērš un to novērsīs

Ar šādu uzsaukumu un plašu materiālu no asiņainajām kaujām Berlīnē sākas laikraksta centrālais raksts. "Cīņa par Berlīni risinās ar vislielāko niknumu. Vadonis Ādolfs Hitlers pats apkopojot savus pēdējos labākos spēkus, ir cieši apņēmies apturēt un salauzt šo stepes uzbrukumu. Viņš pazīst boļševisma briesmas," optimistisks ir laikraksts.

Liepājas bibliotēkā pazūd grāmatas

Liepājas bibliotēka pārstājusi jaunu abonementu izsniegšanu, jo kara apstākļos iedzīvotāji pārvietojas un bibliotēka izsniegtās grāmatas vairs nesaņemot atpakaļ. Bibliotēkā grāmatas joprojām gan var lasīt uz vietas, bet visi tie, kas tās nav atgriezuši, tiek aicināti to tomēr izdarīt.

Kurzeme cietoksnis turas

Austrumos no Liepājas atvairīts "kāds boļševiku izlūktrieciens rotas stiprumā".  Sīvas kaujas turpinoties arī Saldus apkārtnē.

Reichsmaršals Gērings saslimis

Reichsmaršalam Hermanim Gēringam, kas jau ilgāku laiku slimojis ar sirdskaiti, slimība esot pārgājusi akūtā stadijā, tāpēc viņš lūdzis sevi atbrīvot no gaisa spēku vadības un vadonis šo lūgumu ievērojis, informē laikraksts.

Uzziņa:

Tēvija bija latviešu valodā izdots laikraksts nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas laikā (1941 - 1945), kas no 1941. gada 1. jūlija iznāca Rīgā, no 1944. gada 17. oktobra līdz 1945. gada 29. aprīlim Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!