Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši četrus ugunsgrēkus, kuru iespējamais iemesls ir zibens spēriens, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Varakļānu novada Murmastienes pagastā dedzis šķūnis 50 kvadrātmetru platībā, Madonas novada Ošupes pagastā un Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā zibens spēriena rezultātā aizdegušies koki. Savukārt Balvu novada Vīksnas pagastā dega dzīvojamā māja.

Pulksten 21:03 saņemot izsaukumu un ierodoties uz ugunsgrēka dzēšanu Vīksnas pagastā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu dega vienstāvu koka dzīvojamā māja 84 kvadrātmetru platībā un mājai bija iebrucis jumts. Pēc trīs stundām, pulksten 00:17, ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka aizsardzība no zibens ir nepieciešama katrai ēkai, jo ikvienā dzīvojamā, sabiedriskā vai ražošanas ēkā atrodas elektrotehnikas ierīces, kas palielina ēkas magnētisko lauku un, līdz ar to, pievelk zibeni. Sevi un savu īpašumu var pasargāt no zibens ar zibensnovedēju, kas neatvairīs zibeni, bet gan novadīs tā lādiņu zemē un pasargās ēkas no iespējamās ugunsnelaimes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!