Foto: LETA
Drošības policija (DP) trešdien aizturējusi žurnālistu, portāla "Pietiek.com" līderi Lato Lapsu.

Lapsa telefonsarunā apstiprinājis, ka šobrīd atrodas vienā no DP izolatoriem.

"Man pateica, ka esmu aizturēts, jo man līdzi ir diktofons, ar kuru ieeja DP ēkā neesot atļauta. Nekas vairāk man netika paskaidrots, vien pateikts, ka gadījumā, ja es pretošos, pret mani tiks pielietots spēks. Sanāk tāds pašmāju gestapo," sacījis Lapsa.

DP paskaidrojusi, ka Lapsa aizturēts, jo "viņš nepakļāvās likumīgām DP amatpersonu prasībām". Šī iemesla dēļ viņš tika aizturēts un izsaukta Valsts policija.

Uz DP Lapsa bija devies, lai nodotu iesniegumu DP priekšniekam Normundam Mežvietam.

Iesniegumā Lapsa norādījis, ka šā gada 26.un 27.aprīlī DP darbinieki esot prettiesiski un pretlikumīgi veikuši viņa pamattiesību aizskārumu, kavējot veikt filmēšanu sabiedriskā vietā Rīgā, Ērgļu ielā. Lapsa pauž, ka šāda rīcība ir prettiesiska un nepieļaujama.

"Redzēsim, vai es iziešu no DP ar visu diktofonu," piebildis Lapsa.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis pastāstījis, ka par notikušo Valsts policijas (VP) Rīgas Centra iecirknī ir uzsākta administratīvā lietvedība, lai pārbaudītu, vai Lato Lapsas rīcībā ir saskatāmas administratīvā pārkāpuma pazīmes.

Policija ir saņēmusi viņa paskaidrojumu, kas pievienots lietai, kā arī iesniegumu, kurā Lapsa lūdz izvērtēt notikušā apstākļus un likumību.
Pēc paskaidrojumu sniegšanas Lapsa pametis policijas telpas.

Lapsa paudis sašutumu, ka viņam nav ļauts piesaistīt advokātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!