Foto: LETA
Nacionālā apvienība (NA) aicina arī citu partiju deputātus atbalstīt tiesību un politikas eksperta Egila Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam, informēja partijas pārstāvji.

NA ieskatā Levits pašreizējos apstākļos ir labākais kandidāts Valsts prezidenta amatam.

"No partijām neitrāls kandidāts, politiski pieredzējis un kompetents eksperts, labs orators ar izcilām svešvalodu zināšanām, cienīts Latvijā un starptautiskā sabiedrībā, Latvijas patriots, kurš savu nacionālo stāju daudzu gadu garumā ir apliecinājis darbos," uzskaita NA.

Spēju partejisko neitralitāti izmantot valstisku uzdevumu sasniegšanā Levits esot apstiprinājis, panākot valsts mērķa un pamatvērtību iestrādi Latvijas Satversmes preambulā.

Tā kā politiski neitrāls kandidāts pēc amatam atbilstošiem kritērijiem ir būtiski pārāks par partiju virzītiem cilvēkiem, tad deputātu "morāls pienākums ir rīkoties atbilstoši sirdsapziņai" un atbalstīt labāko kandidātu, uzsver NA.

Līdz ar to partija aicina ikvienas partijas deputātus atbalstīt atbalstu Levitu, kurš ir paudis gatavību kandidēt Valsts prezidenta amatam.

Jau vēstīts, ka opozīcijā esošā partija "Saskaņa" trešdien paziņoja, ka Valsts prezidenta amatam virza deputātu Sergeju Dolgopolovu (S).

Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) prezidenta amatam izvirzījusi pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS). Vējoņa kandidatūru atbalsta arī partija "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!