Foto: stock.xchng

Policija Zemgalē par kritienu no velosipēda sodījusi riteņbraucēju Jāni, kuram noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Par šo atgadījumu Valsts policijas (VP) vadība sākusi pārbaudi, solot izvērtēt velosipēdistam piemērotā soda pamatotību.

Riteņbraucēja jurists šādu policijas lēmumu sauc par brīnumu, bet policija ir nelokāma - kritiens ir pārkāpums un par to jāsaņem sods, ceturtdien vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Braucu uz darbu, uzbraucu uz šā celiņa, kur arī notika nelaimīgais kritiens," neveiksmīgo dienu raidījumam atcerējās Jānis. Viņš izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas viņu nogādājusi Jelgavas slimnīcā.

Tur ārsti konstatējuši, ka Jānis kritiena dēļ ticis pie nopietnas gūžas un kājas traumas. Tādos gadījumos slimnīcas pārstāvji ziņo policijai. Ieradušies kārtības sargi un Jānis saņēmis administratīvā pārkāpuma protokolu -  ticis sodīts. Vaicāts, vai traucējis kādu, vai bija lietojis alkoholu, Jānis atbildējis noraidoši, vēstīja "Bez Tabu".

Piektdien Valsts policijas priekšnieks pieprasījis "Bez Tabu" sižetā minētās administratīvās lietas materiālus, kurā velosipēdistam pēc ceļu satiksmes negadījuma bija piemērots sods - brīdinājums.

Kad materiāli tiks saņemti tie tiks nodoti policijas Galvenajai kārtības policijas pārvaldei, lai izvērtētu piemērotā soda pamatotību un tiesiskumu.

Riteņbraucēja jurists Māris Vaitekūns raidījumam atklājis, ka 30 gadu jurista pieredzē viņš tādus brīnumu redzot pirmo reizi. "Cilvēks, kurš ir pakritis, viņam par to izraksta administratīvā pārkāpuma protokolu un sauc pie atbildības," sašutumu nav slēpis jurists.

Jelgavas policijas lēmumu Jānis un viņa aizstāvis Māris Vaitekūns pārsūdzējuši Zemgales reģiona pārvaldē, taču viņi Jelgavas kolēģu lēmumu atstājuši spēkā. "Tātad ir ceļu satiksmes noteikumi, kuri nosaka, kā mums jāuzvedas uz ceļa. Nu, tie noteikumi nenosaka, ka mums jākrīt... Mums jāpiedalās satiksmē, neradot zaudējumus ne apkārtējiem, ne arī pašiem sev," lēmuma pamatojumu skaidro Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes inspektors Aigars Tutiņš, "ja tie ir radušies, ja kaut kas ir pārkāpts, tad par to ir jāsaņem sods."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!