Foto: Publicitātes attēli

Portāls "pietiek.com" publicējis "pakalpojumu pieņemšanas-nodošanas aktu" skandalozā "World Expo 2015" Latvijas paviljona projekta ietvaros, kas parāda, par kādiem "pakalpojumiem" Ekonomikas ministrija maksājusi komandītsabiedrībai "Expo 2015".

Kā zināms, EM komandītsabiedrībai "Expo 2015" prasa atmaksāt aptuveni 800 000 eiro saistībā ar gatavošanos dalībai starptautiskajā izstādē "World Expo 2015" Milānā, kurā Latvija izlēma nepiedalīties. Tikmēr komandītsabiedrība "Expo 2015" pārmetumus noraida un apgalvo, ka EM līguma ietvaros vēl nav samaksājusi 185 000 eiro.

Portāls "Pietiek.com" publiskojis 2014.gada 24.jūlijā noslēgto pakalpojumu pieņemšanas-nodošanas aktu, kurā aprakstīts, kā iztērēti vairāk nekā 390 000 eiro. Pakalpojuma pieņemšanas-nodošanas aktu par pakalpojumu daļām avansa summas ietvaros pagājušā gada jūlijā parakstījuši toreizējais EM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis un komandītsabiedrības "Expo 2015" pārstāvis Ģirts Majors. Saskaņā ar šo aktu EM kā paveiktas pieņēmusi dažādas "pakalpojuma daļas" par kopumā ļoti iespaidīgu summu - vairāk nekā 390 tūkstošiem eiro.

No šīs summas 22 857 eiro samaksāti par "Latvijas Nacionālās dienas satura sagatvošanu", 10 000 eiro - par "krīzes komunikācijas plāna priekšizpēti" un notikušām "prāta vētrām".

2500 eiro samaksāti par sešām protokolētām sanāksmēm ar pasūtītāju, 1333 eiro par "personāla resursu piesaistes plāna izstrādes uzsākšanu", 3420 eiro par "veiktām diskusijām", 32 000 eiro par "dzīvesvietu izpēti" Itālijā – tā ietvaros "veikta dzīvesvietu apzināšana Itālijā" un "veikta potenciāli visatbilstošākās dzīvesvietas izvēle". Tāpat vairāki tūkstoši samaksāti par dažādu semināru un konferenču programmu, saturu izstrādi.

Līdz ar dokumentu publiskošanu "pietiek.com" publicējis kādas tikšanās sarunu atšifrējumu. Sarunā piedalījušies EM Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departamenta vadītāja Velta Feodorova, EM Juridiskā departamenta Tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Laura Ange, EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departaments projektu vadītājs Roberts Stafeckis, EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departaments projektu vadītāja asistente Linda Aršauska, bet "Expo 2015" pārstāvējuši Ģirts Majors, Andis Zusts, Elīna Vikmane, Jānis Zolbergs, Linda Andersone un Baiba Erdmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!