Foto: DELFI

EDSO pārstāve mediju brīvības lietās Duņa Mijatoviča otrdien izteikusi aicinājumu Latvijā respektēt mediju regulatoru neatkarību, ziņo EDSO.

"Jebkurš mediju regulatora darbu nosakošos likumos nebalstīts lēmums var tikt uzskatīts par iejaukšanos tā lēmumu pieņemšanas procesā," paziņojusi Mijatoviča.

EDSO pārstāve atsaucas uz vienpadsmit Saeimas deputātu 15. jūnijā rakstīto vēstuli, kurā tie aicināja atlaist četrus Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļus. Viņi tajā norādīja, ka NEPLP locekļi nevar savus amatus saglabāt, jo zaudējuši savu labo reputāciju.

"Es aicinu Latvijas Parlamenta pārstāvjus uzmanīgi izskatīt šo aicinājumu, jo nacionālā mediju regulatora neatkarība ir pamata nosacījums brīvu mediju un brīvas izteiksmes saglabāšanai un sekmēšanai," norāda Mijatoviča.

Jau vēstīts, ka pēc Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iniciatīvas ir sagatavots iesniegums Saeimas Prezidijam NEPLP atlaišanu.

To parakstījuši arī koalīciju veidojošo partiju deputāti Solvita Āboltiņa (V), Kārlis Šadurskis (V), Augusts Brigmanis (ZZS) un Ingmārs Līdaka (ZZS), kā arī opozīcijas pārstāvji Ingūna Sudraba (NSL), Gunārs Kūtris (NSL) u.c.

Likumā noteikts, ka par NEPLP locekli var būt persona ar labu reputāciju, tātad labas reputācijas zaudēšana var būt pamats NEPLP locekļu atbrīvošanai no amata, skaidroja LRA.

NEPLP sastāvā ir Ainārs Dimants, Aija Dulevska, Dainis Mjartāns un Ivars Zviedris. Jūnija otrajā pusē Saeimā tika apstiprināta padomes piektā locekle - Dace Ķezbere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!