Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi vakar ārstniecības iestādēs nogādājuši piecus Dziesmu un deju svētku dalībniekus, pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Visi bērni ārstniecības iestādēs nogādāti novērošanai un padziļinātu pārbaužu veikšanai. Pēc novērošanas trīs dalībnieki jau izrakstīti, bet divi paturēti tālākai novērošanai.

Papildu uzturēšanās slimnīcā bijusi nepieciešama bērnam, kuram saasinājusies jau esoša saslimšana, kā arī dalībniekam, kurš guvis rokas traumu.

Tikmēr Valsts policija (VP) otro XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dienu aizvadījusi mierīgi, informēja VP pārstāvis Toms Sadovskis. Arī Rīgas Pašvaldības policija nav konstatējusi būtiskus incidentus, stāstīja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Jānis Ozoliņš.

Viņš atgādināja, ka svētku norises laikā ir plaši satiksmes, tajā skaitā apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi, tāpēc sabiedrību aicina izturēties ar izpratni un pievērst uzmanību pagaidu ceļa zīmēm. Tāpat arī tabakas izstrādājumu un alkoholisko dzērienu tirdzniecības vietās pārdevējiem jāturpina būt modriem - jāpārliecinās, vai pircējs ir pilngadīgs, skaidroja Ozoliņš, norādot, ka svētku laikā Rīgā uzturas daudz nepilngadīgu personu.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku.

Jau vēstīts, ka 6. jūlijā oficiāli sākas XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12. jūlijam. Svētku programmu veido koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!