Foto: Aizsardzības ministrija

Jaunajam aizsardzības ministram [Raimondam Bergmanim] šis būs jaunu izaicinājumu laiks, tā svinīgajā aizsardzības ministru maiņas ceremonijā, kas trešdien notika Aizsardzības ministrijā (AM) paziņoja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Esmu pārliecināts, ka Aizsardzības ministrija Raimonda Bergmaņa vadībā ne tikai turpinās manus iesāktos darbus, bet arī pieņems jaunus lēmumus un uzsāks jaunas iniciatīvas, veicinot aizsardzības nozares attīstību," sacīja Vējonis.

Jau ziņots, ka trešdien aizsardzības ministra amatā tika apstiprināts Raimonds Bergmanis, savukārt līdzšinējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis stājies Valsts prezidenta amatā.

"Pēdējais pusotrs gads, esot aizsardzības ministra amatā, bija izaicinājumu pilns ne tikai man, bet mums visiem. Starptautiskā situācija mainījās, bija jāpieņem strauji, bet pārdomāti lēmumi par ieguldījumiem valsts aizsardzībā, lai mēs paši būtu gatavi aizsargāt savu valsti, lai mēs būtu gatavi sadarboties ar NATO sabiedrotajiem," norādīja Vējonis.

Savukārt, runājot par nākotnes izaicinājumiem, Bergmanis uzsvēra, ka visiem jāstrādā kā vienotai komandai – no vecākā referenta līdz valsts sekretāram, no kareivja līdz ģenerālim.

"Valsts drošība nav tukši vārdi – tie prasa gan apņēmību, gan resursus. Velsas samitā mēs esam apņēmušies sasniegt aizsardzības budžetu 2% apmērā no IKP. Es strādāšu, lai kopā ar jums spētu noturēt šo finansējuma pieaugumu un pierādīt sabiedrotajiem, ka mums rūp savas valsts drošība," uzrunājot ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus, sacīja Bergmanis.

Vējonis aizsardzības ministra amata pienākumus pildīja kopš 2014. gada 22. janvāra.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!