Foto: F64
Svētdienas vakarā, kad daudzi tūkstoši XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." dalībnieku un skatītāju pulcējušies Mežaparka Lielajā estrādē, sociālajos tīklos atkal uzvirmojis jauns bažu vilnis, ka atkārtojas līdzīga situācija kā dienu iepriekš, kad ģenerālmēģinājuma laikā viens pēc otra negaidīti sāka ģībt dalībnieki un mēģinājums tika pārtraukts.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" šīs bažas noliedza, uzsverot, ka dalībnieku skaits, protams, ir liels un daudziem ir nepieciešama mediķu palīdzība, taču svētdienas vakarā nav tāda situācija, kā sestdien notikušajā ģenerālmēģinājumā.

Noslēguma koncerta dalībnieku sūdzības vairāk ir saistītas ar ķermeņa atdzišanu, tāpat ir vairāk nosalušu dalībnieku, jo bērni ir plāni ģērbušies. Mediķi dara visu, lai viņiem palīdzētu, sasildītu un padzirdītu ar siltu tēju.

Atsevišķi svētku apmeklētāji par pirmajiem no estrādes novestajiem dalībniekiem sociālajos tīklos ziņoja jau īsi pēc  koncerta sākuma. 






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!