Foto: DELFI

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī saņēmis divus palīdzības lūgumus no cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā, liecina dienesta apkopotā operatīvā informācija.

Ap pulksten 12:00 Limbažu novada Pāles pagastā purvā bija apmaldījusies 79 gadus veca sieviete. Glābēji ar dienesta automašīnu piebrauca pie purva un ieslēdza skaņas signālu. Dodoties virzienā, no kura nāca skaņa, sieviete veiksmīgi no purva izkļuva.

Savukārt pirms pulksten 16:00 glābēji saņēma izsaukumu uz mežu Ķekavas novada Daugmales pagastā. Tur bija apmaldījies kāds vīrietis. Tomēr VUGD darbinieki pat nepaspēja aizbraukt līdz notikuma vietai, kad vīrietis paša spēkiem no meža jau bija izkļuvis.

VUGD aicina iedzīvotājus pirms iešanas uz mežu informēt tuviniekus par precīzu vietu, kurp plānots doties, un iecerēto atgriešanās laiku. Pirms došanās mežā vajadzētu pilnībā uzlādēt mobilo tālruni, kā arī ģērbties košās drēbēs, lai apmaldīšanās gadījumā glābējiem būtu vieglāk atrast pazudušo personu.

Vēlams mežā nedoties vienam un līdzi ņemt personu apliecinošu dokumentu vai vismaz lapiņu ar vārdu, dzīvesvietas adresi un kāda piederīgā tālruņa numuru.

Glābēji arī aicina, dodoties uz mežu, katram gadījumam neaizmirst pienācīgi apģērbties, paņemt līdzi ikdienā lietojamos medikamentus, pirmās palīdzības piederumus, pārtiku un ūdeni.

Ar visiem dienesta ieteikumiem pirms došanās mežā var iepazīties, apmeklējot VUGD interneta mājaslapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!